Sådan skifter du a-kasse

Der kan være visse fordele ved at skifte a-kasse. Mange tror, at det er en besværlig proces, men det er det gudskelov ikke, når man er bosat i Danmark. Ved at skifte a-kasse kan det være, at du får adgang til forskellige fordele som eksempelvis workshops, kurser, netværksgrupper eller andet. Det kan også være, at du ganske enkelt bare er ude på at spare penge. Her i artiklen kan du lære, hvordan du skifter a-kasse.

Sådan gør du

Dagpengesystemet er skruet sådan sammen, at du har de samme rettigheder som lønmodtager uanset, hvilken a-kasse du er medlem i. Når du har fundet den a-kasse, som du gerne vil være medlem af, kan du melde dig ind enten ved at kontakte dem eller bede om at blive kontaktet gennem deres hjemmeside. Du kan skifte a-kasse med en dags varsel i Danmark, hvis du er lønmodtager eller selvstændig. Hvis du er ledig kan det tage op til en måned. Husk altid at sikre dig, at den a-kasse du vil skifte til opfylder dine krav. Har de branchekendskab, er det også et plus.

Step by step guide til skift af a-kasse:

  1. Det første du skal gøre, når du vil finde en ny a-kasse, er at gå ind på den hjemmeside, hvor du gerne vil være medlem. Der findes forskellige hjemmesider, der sammenligner de forskellige a-kasser. Det kan gøre det hurtigere og nemmere at danne dig overblik over priser med mere. Udfyld deres formular med dine oplysninger. Det kan også være, at du bliver bedt om at oplyse dine seneste lønsedler.
  2. Nu skal du faktisk ikke gøre mere. Det kan være, at din nye a-kasse ringer til dig, hvis de har brug for yderligere oplysninger. Har de ikke det, vil de gå i gang med overflytningen. Din anciennitet og dine rettigheder følger automatisk med over i din nye a-kasse. Du skal altså ikke starte forfra med at optjene dagpenge, hvis du nu har optjent dem.
  3. Sidste skridt i processen er, at du får en bekræftelse når alt er gået i orden. Du vil her også blive oplyst om, hvornår du officielt rykker over i din nye a-kasse. Oftest er det ved månedens udgang.

Følger du ovenstående step by step guide, så sikrer du dig, at alt foregår som det skal. Det er nemlig vigtigt, at du får dine rettigheder og din anciennitet med over i din nye a-kasse. Vælger du dig ud af en a-kasse inden, at du melder dig ind i en ny, så vil du stå uden rettigheder til dagpenge, hvis du nu bliver arbejdsløs. Det er jo ikke sjovt at skulle starte helt forfra med at optjene dagpenge. Er du i tvivl om noget, så ring til din nye a-kasse og hør, hvordan de gør det hos dem. Det er blot vigtigt, at du ikke melder dig ud inden, du melder dig ind i en ny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.